🌸 Florile primăverii 🌸 | Tag

Salutare, dragilor! Astăzi am venit cu un tag primăvăratic, așa cum v-am promis. Am preluat acest tag de pe canalul de booktube al prietenei mele Amalia care mai este cunoscută și sub numele de Copila Cărților. Tag-ul ei îl găsiți aici. Mi s-a părut interesant și simplu de răspuns la cerințe, așa că l-am preluat și eu.

Să nu mai stăm pe gânduri și să trecem la cerințe!

1. Narcisă – O carte despre o iubire neîmpărtășită

Mă gândesc la al doilea volum din seria Dispozitive Infernale de Cassandra Clare. Will era îndrăgostit de Tessa, dar nu îi mărturisește asta din cauza faptului că el crede că este blestemat. Încă din copilărie el a fost blestemat ca toți cei pe care îi iubește să moară, așa că în decursul existenței sale Will nu s-a mai atașat de nimeni, cu excepția lui Jem, parabataiul său care suferă de o boală gravă. Will era de părere că Jem oricum o să moară, așa că și-a permis să se atașeze de acesta. Apoi, apare Tessa, și Will încearcă să-și ignore sentimentele pentru ea, dar la un moment dat află că nu a fost blestemat, că totul a fost o minciună spusă de demonul din copilăria lui. Când Will decide să-i mărturisească Tessei sentimentele sale pentru ea, acesta află că ea se va căsătorește cu Jem, parabataiul său și decide ca pentru binele relației lor să-și țină sentimentele ascunse.

printul-mecanic

În primul și al doilea volum iubirea e neîmpărtășită, dar până la finalul trilogiei se întâmplă multe.

2. Degețel – O carte pe care te-ai prefăcut că ai plăcut-o

Nu îmi mai amintesc exact dacă a fost anul trecut sau acum doi ani. Cartea se numește Nume de cod: Verity și este o poveste a unei tinere spioane care supraviețuiește prăbușirii unui avion britanic, pe teritoriul Franței care era condusă de naziști pe vremea aceea. Prietena ei, fata care pilota avionul, nu a fost la fel de norocoasă, iar Verity a fost nevoită să o abandoneze la locul prăbușirii avionului. Fata este luată prizonieră și interogată de către Gestapo și are de ales între a spune tot ceea ce știe sau a fi condamnată la execuție.

Am încercat să mă conving că-mi place această carte, pentru că am vrut să o termin, nu știu de ce. Bineînțeles că nu am reuși! Am citit totuși o mare parte din ea și am crezut că o să ajung la final, dar nu, nu a funcționat. Zilnic, de fiecare dată când o deschideam îmi impuneam în gând ideea că e o carte extraordinară și că îmi place și că abia aștept să văd finalul, dar nu asta simțeam de fapt în legătură cu această carte. O recomand totuși celor care iubesc genul acesta de cărți. Este un roman ce îmbină istoria cu prietenia, sacrificiul. Are o copertă care este foarte atractivă în toată simplitatea ei, pe mine cel puțin m-a atras când am văzut-o, de asta mi-am dorit să o lecturez, dar nu m-a captivat atât de mult cât aș fi vrut. Poate că dacă aș reciti-o acum, mi s-ar părea altfel. Cartea este scrisă de Elizabeth Wein și a este publicată la editura Epica.

nume-de-cod-verity_1_fullsize

 

3. Liliac – O carte despre prima iubire

Din grămada de fantasy-romance pe care am citit-o trebuie să fie una care să conțină tema asta, dar am o grămadă în cap. Tind să aleg After, dar nu vreau să o copiez pe Amalia, poate nu ar fi trebuit să mă uit la răspunsurile ei ca să nu fiu influențată.

Aleg Fericirea începe azi de Jamie McGuire, povestea de dragoste dintre Abby Abernathy și Travis Maddox. Abby nu a mai avut o relație înainte de Travis, iar el nu a știut ce înseamnă să fii cu adevărat îndrăgostit de o fată. Cei doi învață împreună ce înseamnă relația de cuplu, cu suișuri și coborâșuri. Este o carte ușoară, cu dialoguri amuzante între cei doi și mi se pare numai bună de luat într-o vacanță. Pur și simplu e o lectură relaxantă despre prima iubire și felul în care evoluează aceasta.

621596

4. Zambilă – O carte cu un final trist

Volumul trei din trilogia Divergent, Experiment (Allegiant), care încheie trilogia Veronicăi Roth într-un mod absolut trist și care te lasă cu sufletul gol și într-o mare de lacrimi. Nu m-am așteptat la acel final și pierderea suferită, m-a lăsat fără dorința de lecturare a vreunei cărți, pentru o perioadă scurtă de timp, ce-i drept. Totuși, pentru fanii Divergent, finalul acela a fost tragic.

51Y0CPVcRyL

5. Bujor – O carte care te-a făcut să te simți rușinat/ă

Seria Crossfire de Sylvia Day, care este din categoria ficțiune erotică. Este o serie pe care nici în ziua de azi nu am terminat-o. Primul volum din serie, Atracția, a fost primul roman de ficțiune erotică pe care l-am citit, asta pentru că m-a atras descrierea de pe spate, dar nu am știut ce mă așteaptă, nu am crezut că descrierea se ridică la nivelul acela. Credeam că este o descriere sumară, ca în alte romance-uri pe care le mai citisem, dar era foarte detaliată. Nu îmi este rușine că am citit seria, drept pentru care am citit mai târziu și alte cărți care au aparținut categoriei ficțiune erotică. Îmi era rușine de conținut, de felul în care era descris totul în detaliu și faptul că mai bine de jumătate de carte conținea scene de acest gen. Pun asta pe seama faptului că era primul roman de acel gen pe care l-am citit vreodată, dar nu, nu îmi este rușine că am citit așa ceva, la fel cum nu îmi este rușine că am citit Fifty Shades.

atractia-crossfire-vol-1_1_fullsize

6. Lalea – O carte cu cea mai frumoasă declarație de dragoste

Cea mai frumoasă declarație de dragoste pe care am întâlnit-o vreodată într-o carte și care se combină cu o cerere în căsătorie, am găsit-o în Prințesa mecanică, ultimul volum din trilogia Dispozitive Infernale. O să pun imagine cu citatul pe care l-am găsit în engleză, deoarece nu mai am pdf-ul cărții și nici citatul selectat, dar am ținut minte că era din cartea a treia și am dat un search pe Google, unde l-am găsit în engleză. Vi-l las mai jos. Pe lângă faptul că Will o cere în căsătorie pe Tess, acesta își declară iubirea pe care o simte față de ea și face asta într-un mod de-a dreptul pasional, un mod care mă lasă cu ochii în lacrimi de câte ori recitesc acest citat.

i9

_217581_1_1449824370

7. Brândușă – O carte care te-a făcut să râzi cu poftă

Păi, poate dialogurile dintre unele personaje. Dangerous love, pe care am citit-o pe Wattpad și sunt acolo, în unele capitole dialoguri între Katherine și Harry care sunt destul de amuzante, tachinările dintre cei doi sunt destul de amuzante. Una peste alta, nu am vreo carte care să mă fi făcut să râd cu poftă.

5163315-352-k287530

8. Panseluță – O carte care te-a făcut să te gândești la un subiect important sau intens

Elixirul dragostei de Eric-Emmanuel Schmitt este panseluța acestui tag. Este o poveste despre doi foști iubiți care comunică de la distanță prin intermediul unor scrisori. Aceștia aparent își continuă viețile, după ce se despart. De ce aparent? Pentru că o să vedeți dacă citiți, că unul dintre ei trece mai ușor peste despărțire, în timp ce celălalt dorește să pară că a trecut peste, în realitate negăsind înlocuitor pentru fostul partener. Este o carte ce studiază psihologia iubirii, ce se află în sufletul unor îndrăgostiți care se despart după cinci ani de relație, o iau pe drumuri diferite, dar încearcă să păstreze prietenia. Perspectivele femeii și bărbatului asupra iubirii și ce efect are dezamăgirea aspura amândurora. Este o comparație de perspective cu privire la iubire, viața de cuplu, atracția, transpusă în scrisori, iar finalul este unul neașteptat. Am mai citit o carte de Schmitt, Otrava iubirii, care nu mi-a plăcut de la început, dar i-am mai acordat o șansă și m-am ținut serios de ea, iar în cele din urmă m-a prins. Este un gen pe care nu prea îl abordez, dar nu mi-a prins rău și mă bucur să realizez că începe să-mi placă Schmitt.

elixirul-dragostei-produs_galerie_mare

9. Margaretă – O carte despre o relație strânsă de prietenie dintre două sau mai multe femei

Nume de cod: Verity vorbește despre prietenia dintre cele două fete, dar o să aleg totuși Academia Vampirilor, unde le avem pe Rose și Lisa, două prietene foarte bune care trec prin atât de multe întâmplări pe parcursul a celor șase volume, dar acele situații critice nu le știrbesc cu nimic prietenia, legătura strânsă dintre cele două triumfând până la finalul acestei serii minunate pe care v-o recomand din suflet, asta dacă nu ați lecturat-o.

academia-vampirilor

Acesta a fost și tag-ul de primăvară. Poate îmi pun creierașul la treabă și creez și eu un tag vreodată în viața asta. =))

Dau tag-ul mai departe tuturor doritorilor!

Cât despre noi, șoriceii cititori, să ne citim cu bine și data viitoare! Lecturi plăcute vă urez!

V-am chițăit! 🐭

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: