Curiozități despre șoricelul cititor #2 | Q&A 🐭🌸

Hi!

 

Salut, dragii mei! Astăzi am pregătit un articol care o să fie și interesant și amuzant. Am stabilit sa fac un Q&A și am cerut întrebări atât pe instagram cât și pe facebook, sper ca data viitoare să fie mai mulți curioși și să primesc și alte întrebări legate de orice subiect, nu numai de cărți.

Prima oară m-am gândit să fie doar întrebări legate de cărți, daaaar mi-am zis ca până la urmă să fie orice fel de întrebări și o să văd eu cum mă adaptez. Am un prieten scriitor care mi-a trimis în total 16 întrebări care sunt destul de interesante și haioase și o să-l onorez cu răspunsurile la ele imediat și în felul acesta mă mai distrez și eu. 😂

1. De la ce vârstă citești?

M-am apucat serios de citit de la vârsta de 15 ani, până atunci au fost doar tentative. Mai citeam câte o carte, așa, pe an când îmi aduceam aminte, dar nu mă deranjam să citesc mai multe. Pe atunci cititul nu era un hobby și nu puneam valoare pe cărți si pe timpul dedicat lor. Declar cu mândrie că am la activ patru ani de când practic acest „sport” și chiar dacă în prezent nu mai citesc așa mult ca acum câțiva ani, sunt mandră de ceea ce au reușit cărțile să schimbe în mine.

2. Care este cartea ta preferată?

Ai întrebat un cititor înrăit care este cartea lui preferată. Vaaai! Păi este foarte greu să aleg. Sunt atat de multe care îmi plac, fiecare are câte ceva special. Aș alege cărțile Cassandrei Clare atât pentru design, cât și pentru conținut, aș alege cărțile lui Colleen Hoover, dar o să aleg una despre care deja v-am vorbit într-o recenzie.

Născută din fum și os de Laini Taylor este cartea preferată din toate punctele de vedere. CITIȚI NĂSCUTĂ DIN FUM ȘI OS!

3. Ce-ți place să faci în timpul liber?

Cărți, cafea, să scriu proză sau poezii fără rimă, să ies cu prietena mea cea mai bună, desenez, mă uit la video-uri cu pisici, ascult muzică, fac poze.

4. Care este cartea care ne-a legat cel mai mult?

Această întrebare este de la Amalia, o prietenă foarte dragă cu care am făcut o colaborare, Prietenia livrească, și eu cu Amalia discutăm mereu despre cărțile pe care le citim. Dacă ar fi să aleg o carte care ne leagă, nu știu dacă aș putea alege doar una pentru că noi două citim cam aceleași cărți și vorbim despre toate și probabil că toate ne leagă cumva.

O să optez totuși pentru seriile Cassandrei (știu că sunt mai multe cărți). Amândouă am citit seriile Cassandrei (Dispozitive Infernale, Instrumente Mortale, mai nou și Uneltiri Întunecate pe care nu le-am terminat) si ne-au plăcut foarte mult. Purtam discuții interminabile despre ele, despre sentimentele pe care ni le trezeau, despre personaje și despre cât de nebună e Cassie și cum își supune cititorii la tortură emoțională pe parcursul seriilor. Cu siguranță cărțile Cassandrei ne leagă cel mai mult.

5. Care este cartea ta preferată de poezii?

Am o slăbiciune pentru poeziile scurte în engleză de când am văzut pe instagram poze din Milk and Honey de Rupi Kaur și am văzut și cateva poze cu versiunea în română, dar tot varianta în engleză îmi place mai mult, poate din cauza faptului că așa am citit-o prima oară, idk. Cu toate acestea, nu este cartea me preferată de poezii. Am mai citit și altele între timp și o să nominalizez aici două dintre ele în care m-am regăsit foarte mult, The Princess Saves Herself In This One de Amanda Lovelace și All The Things I never Said de Mae Krell.

6. Care este acel ceva pe care îl are cartea ta preferată și nu îl au altele? Detaliază!

Vă spuneam despre Născută din fum si os. Care este acel ceva? Totul! Designul copertei, pasajele profunde, stilul autoarei de a povesti. Nu o să înțelegeți decât în momentul în care o veți citi. Personajele sunt superbe prin felul în care sunt construite, de la înfățișare până la numele lor, pasajele profunde. O recomand a mia oară!

7. Un record personal în ceea ce privește cititul?

Am reușit să citesc într-o singură zi o carte de 200 de pagini. Nu mai știu cum se numea, era primul volum dintr-o serie și l-am dat gata într-o zi. Asta a fost acum doi ani.

8. Judeci o copertă după conținutul cărții?

Judec conținutul cărții după copertă. Nu mereu, dar câteodată mai fac asta. Dacă o carte nu are coperta atractivă, conținutul nu mi se mai pare atât de interesant. Bineînțeles că mă si însel în unele privințe, iar în unele am dreptate.

9. Ți s-a întâmplat să vezi dublu ca un ciclop beat?

Vă spuneam eu pe instagram că sunt întrebări drăguțe. =))) Păi mi s-a întâmplat odată când am băut prea mult vin roșu de Crăciun și mi se întâmplă mai ales când stau să citesc până noaptea târziu. 😂

10. Tragi pe nas? 

Da, trag pe nas aroma cafelei în fiecare dimineață și mirosul de carte nouă, damnn! Sunt unele chestii care chiar merită să fie trase pe nas.

Deocamdată nu mă tentează să mă extind la alte chestii, dar viața e imprevizibilă.

11. Lupii urlă spre lună deoarece acolo trăiesc alți lupi ce urlă?

Probabil că există acolo pe lună și niște lupi selenari cu care cei pământeni încearcă să comunice. Dialog de la distanță, o distanță foooooarte mare.

12. Care este cea mai bună metaforă ce-ți aparține?

„demonii pierduți prin foițe mototolite”

Am ceva cu demonii interiori si cu felul în care îmi influențează arta.

13. Poți să faci un mic joc mișto de cuvinte?

Nu prea pot, fiindcă șoricelului nu prea îi plac jocurile indiferent de ce fel sunt ele. Sau poate că îi plac așa puțin, dar numai cei care cunosc pot spune dacă mint sau nu cu răspunsul la această întrebare.

14. Care este ultima carte citită înainte de ultima carte citită?

Răspunsul la această întrebare nu avem cum să-l aflăm încă, pentru că mereu va exista o ultimă carte citită înainte de ultima carte citită care nu va fi deloc ultima carte citită (ei, ia uite un joculeț micuț de cuvinte și am zis că nu fac, lol! 🐭). Probabil nu o să știm niciodată pentru că dacă o să citesc până în ziua în care o să mor și nu o să vă pot spune care a fost ultima carte citită înainte de ultima, probabil Amalia o să vă poată spune din moment ce vorbesc cu ea despre toate cărțile pe care le citesc.

15. De ce șoricel? De ce nu altceva?

Pentru că mi-a plăcut expresia șoricel de bibliotecă pe care am auzit-o prima oară în generală, la orele de engleză.  Pentru că devorez cărțile așa cum un șoricel devorează brânzica, pentru că șoriceii sunt ființe micuțe și drăguțe care uneori provoacă pagube mari, drept pentru care lumea vrea să scape de ei. Eu sunt o persoană care tinde să folosească prea mult sarcasm uneori sau să spună lucrurilor pe nume, nu-mi plac idioții și am grijă ca acest aspect să fie înțeles, iar lumea e de multe ori deranjată de latura aceasta, deși la prima vedere par o persoană mult prea timidă și lumea nu se așteaptă să fiu atât de cinică și răutăcioasă.

16. Ce iubești cel mai mult la tine?

De-a lungul timpului am constatat că mă pricep să intru pe sub pielea oamenilor, dar uneori îmi e greu să rămân acolo. Este o calitate pe care o iubesc și o detest în acelasi timp. O iubesc pentru că îmi place ca oamenii să aibă încredere în mine, să fiu confidenta lor, să purtăm discuții si să aflu perspective. Ador atunci când cineva împărtășește cu mine ceva ce nu mai împărtășește cu altcineva. Este ceva gen „uite, asta avem numai noi doi.” E un sentiment plăcut să știi că ești un om de încredere pentru cineva sau că tu ai puterea să îi faci viața mai frumoasă.

De ce urăsc asta? Pentru că de multe ori asta naște atașament, iar eu detest să mă atașez, pentru că în acel moment acea persoană are putere asupra mea și nu pot face nimic să controlez asta, decât să renunț la acea persoană, chiar dacă nu vreau. Nu știu câți dintre voi pricep. Este vital ca eu să am controlul, dar oarecum nu am cum să intru pe sub pielea cuiva fără să pierd puțin din el ceea ce mă aduce la disperare câteodată. E greu să fii un omuleț plin de contradicții.

17. Ce urăști cel mai mult la alții?

Îmi e scârbă de oamenii care se consideră puternici atunci când scot în față defectele altora. Nu mă deranjează diferența de opinii, dar mă deranjează hate-ul. Faptul că oamenii au ajuns în stadiul în care umilindu-i pe alții îsi arată „superioritatea”.

Din această cauză se întâmplă multe lucruri neplăcute. Think about it!

18. Te consideri frumoasă?

Este bine că ai folosit doar „te” în întrebare, fiindcă oamenii au percepții diferite în ceea ce e frumusețea si dacă ai fi formulat întrebarea astfel „oamenii te consideră frumoasă?”, atunci nu aș fi putut să-ți răspund eu corect la această întrebare.

Mă consider frumoasă prin felul în care îi fac pe ceilalți să se simtă. Mă consider frumoasă prin felul în care sunt onorată cu complimente la adresa inteligenței mele. Mă consider frumoasă prin felul în care mă bucur enorm pentru lucruri mici. Mă consider frumoasă pentru faptul că văd frumosul în oameni și lucruri. Mă consider frumoasă la creier și suflet.

19. Proză sau poezie?

Depinde de starea de spirit. Uneori proză, alteori poezie. Și nu ai specificat clar dacă te referi la citit sau la scris. Dacă te referi la citit, atunci depinde de starea de spirit, dacă te referi la scris clar proză. Încă nu pot să mă exprim așa cum aș vrea în poezie.

20. Cerber sau Fenrir?

Cerber

21. Dragoste sau amor?

Friendzone =)))))

22. Când te apuci de youtube?

Aș vrea să știu și eu răspunsul la această întrebare. Deocamdată nu am în plan nimic, dar poate într-o zi o să vă fac o surpriză și o să mă apuc. Nu zic că garantez asta, dar nici că nu o să mă apuc niciodată.

23. Ai voce? Cânți frumos?

Daamn! Ceea ce nu stie toată lumea e că eu chiar am voce și ureche muzicală și cei care m-au auzit deja pot să confirme asta și că odată, înaintea unor preselecții pentru un concurs de talente, am testat aparatura din Centrul de Jurnalism din liceul meu și cei care au fost de față au rămas impresionați pentru că ei nu stiau că eu știu să cânt. =)))) Da, știu să cânt, dar să nu vă gândiți că sunt la nivelul celor care urcă pe scenă. Nu am făcut canto, deși am avut o tentativă, dar nu m-am dus, dar cu siguranță cei care m-au auzit până acum nu se plâng, ci chiar le-am făcut o surpriză.

Acesta a fost și Q&A-ul. O să mai fac articole de genul acesta pe viitor și sper că v-am lămurit unele curiozități legate de mine.

Eu îmi iau la revedere de la voi și sper să ne citim cu bine și data viitoare.

V-am chițăit! 🐭

 

Reclame

8 gânduri despre „Curiozități despre șoricelul cititor #2 | Q&A 🐭🌸

Adăugă-le pe ale tale

    1. Postarea cealaltă a fost un tag pe care l-am preluat de pe alt blog. Întrebările de acolo erau stabilite deja de alt blogger. Postarea aceasta este cu întrebari pe care cititorii blogului si prietenii mei mi le-au trimis personal. Dacă vrei poți să le preiei și să le transformi în tag. Chiar sunt curioasă să văd răspunsurile! 😀❤

      Apreciat de 1 persoană

    1. Exact aceeași reacția am avut-o și eu când un prieten mi-a pus acele întrebări, mi-au pus la treabă materia cenușie. 😂😂 Bravoooo! Mi-a plăcut! Și btw 315 pagini într-o zi. Respect! 🐭✋

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: