Confess ~ Colleen Hoover | Recenzie

23379900_1036859239788859_8897141968352539024_n

 

 

Titlu: Confess

Autor: Colleen Hoover

Editura: Epica

Data aparitiei: Decembrie 2017

Tip coperta: Brosata

Numar pagini: 320

Titlu original: Confess

 

Astăzi o să vă vorbesc despre minunea asta de carte pe care am dat-o gata ieri.

Colleen Hoover este o femeie genială și stilul romance i se potrivește de minune. Știe să facă magie cu cuvintele. Bravo, Colleen!

Confess, un titlu simplu și potrivit pentru conținutul acestei cărți care m-a făcut să plâng, dar în același timp m-a făcut să mă și bucur din adâncul sufletului pentru finalul fericit pe care mi l-a rezervat.

Dacă în Ugly Love i-am avut pe Tate și pe Miles, de data aceasta îi avem pe Auburn și pe Owen ce au în comun al doilea nume, și anume Mason. Nu că e interesant? Doi străini care se întâlnesc total întâmplător, să aibă în comun al doilea nume.

Atât Owen cât și Auburn au secrete pe care nu și le dezvăluie la început unul celuilalt.

Auburn are un trecut dureros. Aceasta rămâne însărcinată la 15 ani, cu Adam,  primul băiat pe care îl iubește mai mult decât orice pe lume. Adam moare, iar Auburn este nevoită să lase copilul în grija Lydiei, mama lui Adam, deoarece ea și familia sa nu au posibilitatea de a-l crește. Lucrurile iau o întorsătură urâtă și Lydia ajunge să acapareze cu totul viața copilului, nepermițându-i lui Auburn să-l vadă și să aibă grijă de el așa cum aceasta și-ar fi dorit.

Owen este un tânăr artist ce-și deschide lunar galeria sa de artă. Lucrările sale au ceva de-a dreptul original, având în vedere că acestea au ca inspirație confesiunile pe care oamenii i le lasă zilnic.

Dincolo de asta, este fiul unui avocat, Callahan Gentry, care nu a reușit să depășească șocul pierderii soției și a unuia dintre fii săi într-un accident de mașină.

Auburn are nevoie de un al doilea job, iar Owen are nevoie de cineva care să-l ajute cu deschiderea galeriei în acea seară, după ce prietena lui, Hannah, l-a lăsat baltă. Care erau șansele ca cei doi să se întâlnească la momentul potrivit, în locul potrivit? Păi nu prea erau, dar Universul acesta are căi tare misterioase și uneori mă face să-mi doresc să fiu în una dintre cărțile acestea minunate și să simt și eu ceea ce simt personajele de acolo. Cum adoră să spună Anastasia, o dragă prietenă bloggeriță, toate se întâmplă cu un scop. Să vedem ce scop au avut toate acestea.

Auburn îl ajută pe Owen, nu înainte de a-i studia atelierul și de a-i admira arta. Îi atinge operele, citește confesiunile din dreptul fiecăreia, îi pune întrebări. Este interesată de activitatea lui, ceea ce lui Owen îi place, deoarece Hannah, fosta lui prietena, nu manifesta un asemenea interes pentru arta sa și nici nu înțelegea faptul că arta era pe primul loc pentru el.

Auburn îl ajută, iar Owen obține vânzări record în acea seară datorită ei. Auburn este plătită pentru eforturile ei și aceștia ies împreună. La sfârșitul serii își promit să mai iasă împreună din nou, dar asta nu se întâmplă din cauza unor inconveniente din partea lui Owen.

Acesta nu ajunge la întâlnire din cauza tatălui său și a dependenței acestuia de pastile, o dependență ce îl bagă pe Owen după gratii pentru deținere de marfă de contrabandă, pe nedrept, din simplul fapt că dorește să-și apere tatăl aflat în suferință. Neavând rețetă pentru pastilele deținute, este arestat de către Trey, polițistul care îl trage pe dreapta în acea seară.

Owen este eliberat și pedepsit de către Auburn cu o „tunsoare” pe care aceasta i-o face aflându-se sub influența alcoolului din cauza faptului că acesta a lăsat-o baltă deși au promis că se vor întâlni. Bineînțeles că își ia revanșa în momentul în care este trează.

Cei doi ajung să se îndrăgostească din ce în ce mai mult unul de celălalt și Colleen are grijă să-mi frangă inima de câteva ori până când cei doi ajung să fie împreună așa cum trebuie.

Owen o minte pe Auburn în legătură cu faptul că el trebuie să se mute (acesta urmând să fie închis pentru o perioadă) și aceștia decid să-și petreacă un weekend împreună.

Merg la cumpărături, Owen îi ia lui Auburn un cadou mai întârziat pentru ziua ei, cadoul constând într-un cort pe care Auburn îl alege în urma unui joc și pe care ea și cu Owen îl instalează în camera ei. În aceeași zi Owen află de existența lui A J. , fiul lui Auburn și al lui Adam.

Auburn îi dezvăluie secretele sale lui Owen și legătura dintre aceștia devine și mai puternică, acesta considerând-o pe Auburn o mamă extraordinară.

Relația dintre cei doi devine dificilă în momentul în care Auburn află de la Trey, fiul Lydiei și polițistul care l-a pus pe Owen sub arest pe nedrept, că Owen este acuzat și urmează să fie arestat. Își dă seama că Lydia nu i-ar mai permite să-și vadă fiul niciodată știind de relația dintre ea și Owen, așa că aceasta încearcă să se îndepărteze.

Să vă spun și despre faptul că Trey se folosește în mod josnic de copil pentru a o face pe Auburn să se apropie mai mult de el și să renunțe la Owen. Bineînțeles că dragostea învinge în cele din urmă, dragostea adevărată, nu cea forțată, obținută prin șantaj.

Auburn reușește să-și recupereze fiul și să-l salveze pe Owen de acuzațiile nedrepte cu ajutorul unei înregistrări și a tatălui lui Owen, avocatul Callahan Gentry, care decide să-și revină și să nu-și mai dezamăgească fiul, acesta urmând un program de reabilitare pentru care nu a avut voință până atunci.

Cartea are happy end și o iubesc pe Colleen pentru asta, fiindcă a sfârșit frumos această poveste de dragoste în care cei doi au fost puși la încercare și i-a oferit lui A J. o familie normală, în care mama sa va avea zilnic grijă de el și Owen, îl va iubi ca si cum ar fi fiul său. Nu va avea parte de doi părinți a căror relație să fie forțată și nici de un tată abuziv și cu probleme de temperament care se transformă într-un adevărat pericol, pentru că asta reprezenta Trey până la urmă.

Destinul le-a oferit a doua șansă lui Owen și Auburn și o să aflați la ce mă refer când o să citiți cartea pentru că am omis un amănunt important în această recenzie, un amănunt pe care vi-l las să-l descoperiți voi singurei.

Citate

 

„Există oameni pe care îi întâlniți pe care îi cunoașteți, iar apoi există oameni pe care îi cunoașteți deja.”

 

„Mă tem că dacă îmi ascult inima odată, nu voi ști niciodată cum să o ignor din nou.”

 

„Te iubesc pentru totdeauna. Chiar și atunci când nu pot. ”

 

„Spune-mi ceva despre tine ce nu știe nimeni. Ceva ce pot păstra numai pentru mine ”

 

„Cum ar putea o fată de cincisprezece ani să-și apere iubirea, dacă iubirea ei este trecută cu vederea de toți? Este imposibil să te justifici în fața lipsei de experiență și a vârstei. Și poate că au dreptate. Poate că nu știm ce înseamnă iubirea așa cum știe un adult, dar cu siguranță o simțim. ”

 

„Uneori, pentru a salva o relație, trebuie să o sacrificați mai întâi.”

Aceasta a fost și recenzia de azi, dragilor. Eu vă urez lectură plăcută, în cazul în care v-am convins să citiți cartea și sper să ne citim cu bine și data viitoare.

V-am chițăit! 🐭

Reclame

Un gând despre „Confess ~ Colleen Hoover | Recenzie

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: